Pernah tak makan bawang putih mentah? Suka tak dengan rasanya? Saya tak berapa suka sangat dengan baunya tapi kalau yang dah digorng tu bolehlah jugak. Selalunya masa dalam pantang mak saya hiris bawang putih nipis-nipis dan suruh saya makan bersama nasi panas..boleh buang angin katanya. Bawang putih ni sememangnya elok di amalkan mentah macam tu je. Tapi kalau ada yang tak suka pada baunya boleh je amalkan bawang putih ni sebab sekarang dah ada dalam bentuk pil.
Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai anti-bakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.
Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan
- Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
- Menormalkan keseimbangan lipoprotein
- Menurunkan tekanan darah
- Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
- Berfungsi sebagai anti-oksidan
- Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
- Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
- Bantu rawat asthma
KEBAIKAN GARLIC COMPLEX
- Mengandungi spearmint - meningkatkan fungsi jantung dan sistem penghadaman.
- Antibiotik yang selamat dan semulajadi - selamat untuk kegunaan jangka panjang bagi tingkatkan sistem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
- Menghalang elergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis.
- Mempertingkatkan sistem penghadaman - formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
- Stabilkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi.
- Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
- Turunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
- Mencegah kanser - bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
- Stabilkan glukosa - membantu stabilkan glukosa dalam badan kita.
Asmin Fahmi
012-7747857
FB: Asmin AG
FB Page: Alam Wellness
Email: asmin.fahmi@gmail.com
No comments:
Post a Comment