Hi! I'm your trusted Shaklee Independent Distributor

Dapatkan konsultasi percuma dan cara pengambilan vitamin dan suplemen Shaklee yang betul dari saya. Cash on delivery (COD) area Denai Alam, Bukit Subang, Bukit Jelutong, Subang Bestari, Subang 2 & Kota Damansara. Penghantaran melalui Pos Laju ke seluruh Malaysia.

Thursday, 21 August 2014

Gla Complex untuk siapa?

Assalamualaikum

Promosi Gla Complex tinggal 11 hari saja lagi. Siapa yang nak grab peluang ni cepat-cepatlah ye. Sayang kalau terlepas especially kepada mereka yang memang peminat setia Gla ni.

Hari ni saya nak berkongsi golongan yang memerlukan Gla Complex atau lebih spesifik lagi mereka yang sepatutnya mengambil Gla. 


1. Pesakit Kencing Manis
–> Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf pesakit (NEUROPATHY).

2. Pasangan suami isteri yang inginkan zuriat.

3. Individu yang ingin kulit cantik, hilangkan jerawat, jeragat, parut dan yang mempunyai kulit sensitif.

4. Arthritis
–>GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk arthirtis reumatoid.

5. Pengidap payudara fibrocystic

6. Osteoporosis
–>kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.

7. PMS
–> Sesetangah wanita mendapati gejal-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.

8. Alahan
–> Orang yang terdedah kepada alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA. Malah, wanita dan bayi yang terdedah kepada alahan kelihatan mempunyai tahap yang lebih rendah GLA di dalam susu ibu dan darah.

9. Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD)

10. Ketagihan alkohol
–>GLA boleh membantu mengurangkan keinginan untuk meminum arak dan mencegah kerosakan hati.

11. Pesakit Kanser

12. Tekanan darah tinggi dan penyakit jantung
–>Kajian menunjukkan bahawa GLA, samada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemuidalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.

Asmin Fahmi
012-7747857
FB: Asmin AG
FB Page: Alam Wellness
Email: asmin.fahmi@gmail.com

No comments:

Post a Comment